Izpadanje las

Lasje nam lahko začnejo izpadati zaradi raznovrstnih večjih poškodb, tako na telesni kot na čustveni ravni. Med drugim so to različne operacije, prometne nesreče, izguba službe ali celo gripa. Čustveni stres je sicer res redkeje pravi vzrok, a se tudi to dogaja, predvsem ob velikih pretresih, kot sta na primer ločitev ali smrt ljubljene osebe. Lasje običajno zrastejo nazaj v obdobju treh do šestih mesecev.

Nihanje telesne teže

Velik stres lahko povzroči spremembe v teži. Pri izpostavljenosti stresnim situacijam se telo lahko odziva na dva načina: ali pojeste veliko, a ‘se vas nič ne prime’, ali pa jeste zelo malo, a se vsak grižljaj pozna.

Nespečnost

Stres je največji kradljivec spanca. Ko ga je preveč, se lahko pojavita tudi živčnost in anksioznost – in težave z nespečnostjo se še poglobijo. Poleg tega, da ne moremo spati, tudi takrat, ko nam to uspe, stres zmanjšuje kakovost spanca. Če nismo pazljivi, se hitro lahko ujamemo v začaran krog: zaradi stresa ne spimo, nato pa smo zaradi neprespanosti še bolj pod stresom.

Bolečine

Kronične bolečine v hrbtu, ramenih in vratu jasno nakazujejo na stres, na katerega se je telo odzvalo z napetostjo v teh predelih. Poskrbite za svojo držo, tako da čez dan večkrat ozavestite napetost in jo nato poskusite čim bolj sprostiti.

Nihanje razpoloženja

Razpoloženje nam velikokrat niha predvsem zaradi stresa. Zaradi preveč obremenitev smo tako lahko v enem trenutku veseli, že v naslednjem pa sovražno nastrojeni do vseh okrog sebe. Če se vam dogaja kaj podobnega, si morate nujno vzeti čas za odmor in sprostitev.

Hrup v glavi

Stres našo glavo obremeni z nenehnim razmišljanjem ter zmedenimi ali težkimi mislimi. Občutek, da jih sploh ne morete več zavestno izbirati, je jasen znak, da je bilo stresa preveč.

PMS in neredne menstruacije

Prekomerno izločanje stresnih hormonov privede do hormonskega neravnovesja v telesu. Ta povzroča simptome t.i. predmenstrualnega sindroma in motnje v menstrualnem ciklusu. Poleg tega so pri ženskah z veliko izpostavljenostjo stresu menstruacije do dvakrat bolj boleče.

Glavobol

Stres lahko povzroči različne vrste glavobolov, od šibkih glavobolov do hujših migren. Običajno se ti pojavijo med vikendom oz. takrat, ko se napetost začne sproščati. Ti glavoboli so jasen opozorilni znak, da je bilo med tednom stresa veliko preveč.

Spremembe v spolnem življenju

Prekomerni stres lahko načne našo željo po spolnosti. Temu je tako, ker sta um in telo povezana, in ko se stres zaradi izgube službe, finančnih izzivov ali partnerskih težav z umske ravni prenese na telo, to vpliva tudi na raven hormonov in motivacijo za spolnost.

Poleg naštetih težav lahko stres povzroči tudi resne zdravstvene težave in bolezni, zato je nujno, da se ga naučimo obvladati in zmanjševati.

RECUP & RELAX lahko pomaga povečati odpornost proti stresu, izboljšati počutje in daje energijo. Stres na telo deluje kot strup. Naša formula vsebuje adaptogene, naravne substance organskega izvora, ki pomagajo znižati raven stresnih hormonov v telesu in zmanjšujejo simptome stresa. Tudi šport in intenzivni treningi povzročajo stres v telesu, sproščajo se stresni hormoni, ki so škodljivi za telo in znižujejo raven testosterona. Stresni hormoni med drugim vplivajo na zmanjšanje mišične mase, povečanje telesne teže in vodijo v slabo počutje ter pomanjkanje energije. Naša posebna zeliščna formula z adaptogeni ima številne pozitivne učinke na simptome stresa. Krepijo imunski sistem in pomagajo pri celjenju poškodb.

RECUP & RELAX dobite na naslednji spletni povezavi:

https://kupujemzdravo.si/sportna-prehranska-dopolnila/19-recup-relax.html?search_query=RECUP%26RELAX&results=1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja