Približno 80 odstotkov ljudi, ki so kronično utrujeni, ima motnje s spanjem. Te se lahko pokažejo kot nespečnost, nemiren ali zelo rahel spanec. Ko se zbudimo, se pogosto počutimo, kot da sploh nismo spali, ali pa smo nenaspani še celo po priporočenih 7 do 8 urah spanja.

Nezmožnost dobre koncentracije

Znak kronične utrujenosti ni samo nenehna utrujenost. Tudi slaba koncentracija, večja pozabljivost in zmedenost spadajo med tipične simptome. Kronično utrujeni ljudje pogosto opisujejo, da imajo občutek, kot da so nekako ‘zaviti v meglo’ in sta tako njihovo telo kot glava zelo utrujena.

Utrujeni ste po vsaki dejavnosti

Pri kronični utrujenosti je vsak dogodek lahko pika na i. Lahko greste le na sprehod, ste priča prepiru ali morate razmisliti, kaj boste skuhali za božično večerjo, pa se počutite popolnoma izčrpani, kot bi vas ‘povozil tovornjak’.

Težko stojite na nogah

Ljudje s sindromom kronične utrujenosti včasih niti stati ne morejo več. Poleg tega so lahko znaki utrujenosti takrat, ko stojijo, veliko izrazitejši. Strokovnjaki pravijo, da gre pri tem za ortostatično intoleranco, pri kateri je oslabljen pretok krvi v možgane, kadar stojimo.

Bolečine po vsem telesu

Pogosti glavoboli, boleči sklepi, bolečine v mišicah in celo bolečine v grlu, ki ne ponehajo, so lahko prav tako znaki kronične utrujenosti. Pri tem ni videti nobenih sprememb na koži, rdečice ali otekline, bolečina pa sega globoko v mišice in sklepe.

RECUP & RELAX lahko pomaga povečati odpornost proti stresu, izboljšati počutje in daje energijo. Naša formula vsebuje adaptogene, naravne substance organskega izvora, ki pomagajo znižati raven stresnih hormonov v telesu in zmanjšujejo simptome stresa. Tudi šport in intenzivni treningi povzročajo stres v telesu, sproščajo se stresni hormoni, ki so škodljivi za telo in znižujejo raven testosterona. Stresni hormoni med drugim vplivajo na zmanjšanje mišične mase, povečanje telesne teže in vodijo v slabo počutje ter pomanjkanje energije. Naša posebna zeliščna formula z adaptogeni ima številne pozitivne učinke na simptome stresa. Krepijo imunski sistem in pomagajo pri celjenju poškodb.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja