BELJAKOVINSKE HRUSTLJAVE REZINE (ČOKOLADA – ARAŠIDI)
Sestavine za rezine:
- ¾ skodelice arašidovega masla
- 3 žlice deviškega kokosovega masla
- 1 žlica orehovega olja
- 1/3 skodelice javorjevega sirupa
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- ščep soli (v primeru, da arašidovo maslo ni že slano)
- ½ skodelice VeggieStyle beljakovin z okusom vanilije
Na blagem ognju vse raztopite in mešajte dokler ne dobite lepe kremaste mase. Nato dodajte 3 skodelice riževih napihnjencev, vse zmešajte in enakomerno razporedite v malce višji pekač obložen s papirjem za peko. Postavite v hladilnik, da se masa ohladi.
Sestavine za čokoladno glazuro:
- 100 g temne kakovostne čokolade
- 2 žlici javorjevega sirupa
Na blagem ognju nad vodno kopeljo raztopite čokolado in dodajte javorjev sirup.
Čokoladno glazuro razporedite enakomerno po ohlajeni masi in postavite v hladilnik, da se rezine strdijo. Rezine razrežite na enake kose.
Če želite popestriti okus, dodajte po vrhu malo grobe soli.
Dober tek 🙂
Navdih sva dobila po receptu Ambitious kitchen.