“BURMESE” TOFU
Priprava tega tofuja je zelo enostavna, zato sva se odločila, da z vami podeliva recept 🙂
Sestavine:
- 1 skodelica čičerikine moke
- 3 skodelice vode
- ¼ čajne žlice BIO kurkume
- 1 bio zeliščna jušna kocka
- Mal olja
- Pšenična moka in kvasni kosmiči (razmerje 1:1)
Postopek:
V vodo daj jušno kocko in zavri, naj vre 5 min.
V čičerikino moko dodaj 1 ½ skodelice narejene jušne osnove. Mešaj in, ko se začne gostiti, dodaj še ostanek jušne osnove. Mešaj 8 minut na manjšem ognju .
Čičerikino zmes prelij v naoljeni model za peko kruha, poravnaj in prekrij z alu folijo. Pusti v hladilniku 2-3 ure, lahko tudi čez noč, če delaš en dan prej.
Ko je ohlajeno, zreži na kocke, povaljaj v mešanici moke in kvasa, ter popeči v olju do zlato rumene barve in serviraj v solati ali s poljubno prilogo. Dober tek!