Priprava tega tofuja je zelo enostavna, zato sva se odločila, da z vami podeliva recept 🙂 

Sestavine:

  • 1 skodelica čičerikine moke
  • 3 skodelice vode
  • ¼ čajne žlice BIO kurkume
  • 1 bio zeliščna jušna kocka
  • Mal olja
  • Pšenična moka in kvasni kosmiči (razmerje 1:1)
burmese tofu

Postopek:

V vodo daj jušno kocko in zavri, naj vre 5 min.

V čičerikino moko dodaj 1 ½ skodelice narejene jušne osnove. Mešaj in, ko se začne gostiti, dodaj še  ostanek  jušne osnove. Mešaj 8 minut na manjšem ognju .

Čičerikino zmes prelij v naoljeni model za peko kruha, poravnaj in prekrij z alu folijo. Pusti v hladilniku 2-3 ure, lahko tudi čez noč, če delaš en dan prej.

Ko je ohlajeno, zreži na kocke, povaljaj v mešanici moke in kvasa, ter popeči v olju do zlato rumene barve in serviraj v solati ali s poljubno prilogo. Dober tek! 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja